Ugandan presidentti on hyväksynyt lain, jota muun muassa YK, Yhdysvallat, Euroopan unioni ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet. Uutta homoseksuaalisuuden vastaista lakia pidetään yhtenä maailman ankarimmista. Lain mukaan homoseksuaalisista teoista voidaan tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen ja jopa 10 vuoden vankeusrangaistukseen samaa sukupolta olevan seksuaalisen teon yrityksestä. Laki määrää myös kuolemanrangaistuksen "provosoivasta homoseksuaalisuudesta" (aggrevated homosexuality) ja kriminalisoi homoseksualisuuden "edistämisen", mikä kannustaa homofobiaan.

Lakiesitys rajoittaa edelleen yhdistymis- ja sananvapautta ehdottamalla jopa 20 vuoden vankeusrangaistusta "homoseksuaalisuuden edistämisestä". Se kriminalisoi epämääräisesti tuen antamisen, joko taloudellisen, tai mahdollistaakseen toimintoja, jotka kannustavat homoseksuaalisuuteen, mikä ilmeisemmin kohdistuu yksilöihin, tiedotusvälineisiin ja LGBTI-oikeuksien parissa työskenteleviin organisaatioihin. (Lähde: Amnesty International Canada, 29.5.2023).

H.O.T. ry kerää, osana Respect Pride 2023 -jalkapalloturnausta, varoja järjestöille ja aktivisteille, jotka tukevat Ugandalaista LGBT yhteisöä, sekä siihen kuuluvien henkilöiden mahdollisuuksia urheiluun heidän toiminnassaan Ugandassa ja muualla maailmassa.

Jos haluat tukea valtakunnallisen Setan työtä, klikkaa tästä.

Lahjoitukseni

Lahjoitan kerran

Sateenkaari-ihmisten puolustaja

Toimimme sen puolesta, että jokainen saa elää avoimesti omana itsenään ilman pelkoa häirinnästä ja väkivallasta. Jotta kenenkään ei tarvitse pelätä, on meidän vaikutettava vahvemmin turvallisemman yhteiskunnan ja sateenkaari-ihmisten oikeuksien puolesta.

Yhteystietoni

* Pakolliset kentät

Tuet suoraan sateenkaari-ihmisiä

Sateenkaarijärjestönä Seta käyttää kaikki tulonsa homojen, lesbojen, biseksuaalien, inter-, trans- ja muunsukupuolisten, transvestiittien ja muiden sateenkaari-ihmisten oikeuksia edistävään työhön. Lahjoittamalla annat toiminnallemme tärkeää ennustettavuutta ja mahdollistat ihmisoikeus- ja kampanjatyön pitkäjänteistä suunnittelua ja toteuttamista.

Maksutapa

100% turvallinen maksualusta

MOBILEPAY

LUOTTOKORTTI

Kolminumeroinen koodi on korttisi takana

valitse maksutavaksi Apple Pay

VERKKOPANKKI

Pivo

Siirto

Yhteystiedot

Seta ry
Pasilanraitio 5
00240 Helsinki
Y-tunnus: 0661747-4
info@seta.fi
Rahankeräyslupa: RA/2022/107